Follow by Email

vrijdag 22 maart 2013

vlinder

Afgelopen week is er een kindje overleden, een kindje van het kinderdagverblijf waar ik werk. Niene heet ze.
Ze is het dochtertje van een collega en ze is nog geen anderhalf jaar oud geworden. Daar wordt je stil van, heel stil.  En heel verdrietig.

Ik wilde eigenlijk deze week boventallig een dagdeel gaan beginnen bij Bruintje Beer. Maar dat is er nu niet van gekomen. Toen ik dinsdagavond gebeld werd met dit vreselijke nieuws las ik het ook net op Facebook. Wat een kutwereld stond er, volkomen terecht. Hoe kan dit nou gebeuren, waarom zo’n prachtig kindje dat nog maar nauwelijks iets van de wereld heeft mogen zien? De grote waaromvraag is meteen weer alom aanwezig. Waarom zij?
Ik heb zelden zo’n trotse moeder gezien die met zoveel liefde regelmatig iets over haar kindje op haar Facebook zette zodat heel de wereld kon zien hoe gelukkig ze met haar was.

Ik geloof dat ik hard gevloekt heb dinsdagavond aan de telefoon. En gehuild.
Een week eerder was ik op het kinderdagverblijf en sprak ik met haar moeder. Ze liet me haar prachtige tatoeage zien, twee sterretjes en een vlindertje en we spraken over de mooie symboliek.

Woensdagochtend om 7 uur zat ik al vlindertjes te tekenen. In de ochtend zijn we met alle collega’s bij elkaar gekomen om samen het verdriet om Niene te kunnen delen. Er zijn de afgelopen dagen heel veel vlindertjes geverfd en gekleurd voor Niene en er is een heel mooie gedenkhoek ingericht met foto’s en kaarsen waar ouders, kindjes en collega’s kaarten, knuffels en berichtjes kunnen achterlaten. Vanmiddag was ik daar ook even, en als je dan die foto’s  ziet dan snap je er gewoon niks van. Dit kan niet waar zijn.
Daar stond ik in de teamkamer een krans te maken voor een kindje van nog geen anderhalf, met vlindertjes erop die andere ukkepukken gekleurd hebben.

Ook al weet ik niet zeker dat er “iets” is na dit leven, voor het geval dat zo is: ik heb mijn Jan gevraagd om op Niene te passen en te zorgen dat er een mooi plekje voor haar is, samen met twee sterretjes en een vlindertje.
En ik weet zeker dat hij dat graag voor haar zal doen.


1 opmerking:

  1. het is een hele mooie krans geworden Wil. Ik weet zeker dat jouw Jan goed op Niene zal passen. Ik weet zeker dat er meer is na dit leven. Liesbeth heeft een foto gemaakt gisteren van een regenboog die op zijn kop stond. Dit verwoordt precies zoals wij ons allemaal voelen.
    Janine

    BeantwoordenVerwijderen