Follow by Email

zaterdag 26 januari 2013

Mijn lieve dappere sterke Jan.
Gisteravond is hij aan zijn doodsstrijd begonnen maar hij kan het leven nog maar niet loslaten.
Gelukkig is hij in diepe slaap en hij is zich niet meer bewust van wat er zich op en om zijn bed afspeelt. Wat zou hij schrikken. Want het klinkt heel mooi en heel rustig, in slaap gebracht worden om te sterven. Maar dat is het voor de omstanders zeker niet. Al onze zintuigen worden meegenomen in Jan z’n doodsstrijd.
Voor mijn gevoel zijn er sinds gisterenavond wel 100 hulpverleners binnen geweest. Gelukkig is er na veel heen en weer gebel eindelijk iemand geregeld die er nu is en de hele nacht bij ons zal blijven om ons bij te staan. Want Nienke en Annelijn hebben vannacht weinig en ik nog minder geslapen.
En wie weet hoe lang Jan het nog gaat volhouden. Zijn hart blijft maar doorkloppen, dat zwakke hart waar hij al zo vaak problemen door had, en waardoor hij niet meer voor een transplantatie in aanmerking kwam.
We hopen dat het niet lang meer duurt.

9 opmerkingen:

 1. Lieve Wil, Nienke, Annelijn en aanhang,

  Loslaten is zo moeilijk. Het getuigd van veell liefde en kracht de laatste zin van het blog van vandaag. We hopen dat het lang meer duurt. Zoveel liefde voor elkaar en voor Jan. Dat zal blijven. Hij zsal altijd met jullie mee blijven gaan. In hoofd, hart en handen. Zo dapper. Zoveel bewondering.
  En hij zal ook altijd van jullie blijven houden.

  Ik wil jullie ontzettend veel sterkte wensen. Elke dag kijk ik even of er een blog is geschreven, maar denk niet te veel aan ons, denk ook zeker nu aan jullie zelf!!

  Heel veel liefs,
  S

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hopen dat het niet lang meer duurt, moet het zijn.

  Liefs
  S

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte in deze laatste momenten samen.


  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Wil, dochters en familie.
  Graag wil ik jullie heel veel sterkte, kracht en liefde toewensen. Al een tijdje volg ik dit blog, omdat jij Wil een lieve juf bent geweest voor mijn dochter Lotte een aantal jaar geleden. Ik kwam hier via kanjerguusje. Het is ongelooflijk en ik lees het met kippenvel en tranen in mijn ogen.

  Dus nogmaals.. heel veel sterkte.
  Lieve groetjes Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het hopen dat het niet lang meer duurt. Het luisteren naar zijn zware ademhaling. De verandering in die ademhaling....de hoop dat het snel klaar is, maar de vrees dat het zijn laatste ademhaling is.....Het is slopend.....
  Nog even die aanraking, nog even het leive woordje fluisteren in zijn oor.....want straks is het plots voorbij en dan komt het toch sneller dan je hoopte.
  Heel veel sterkte!
  Liefs Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte en kracht.
  Jullie zijn in mijn gedachten.
  Een warme groet van Esther uit Numansdorp.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve familie,heel veel sterkte met het afscheid nemen,het is zo dubbel allemaal..
  X een dochter die op dit moment aan haar vader denkt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Stil, heel stil..ik wens jullie warme armen om jullie heen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Wil en meiden,
  Wat zijn jullie sterk. Wat zijn jullie dapper. Ik wens jullie enorm veel kracht, steun aan elkaar, van elkaar en voor elkaar toe. Maar vooral veel liefde.

  Lieve Jan,
  Maak je reis en zorg dat je op de mooiste bestemming uitkomt. Daar waar je kunt waken over jouw mooie vrouwen waar je altijd met zoveel trots over vertelde tegen me als we samen aan de koffie zaten. Zij hebben aan jou een dijk van een beschermengel.

  Veel liefs voor jullie allemaal.

  Femke van Strien

  BeantwoordenVerwijderen