zondag 29 januari 2012

een jaar geleden


Vandaag precies een jaar geleden: zaterdag was het toen, 29 januari 2011.
We reden in 2 auto’s richting Rotterdam, de tweede oproep in twee dagen tijd. Er was weer een nieuwe lever, een nieuwe kans.
op de ehbo bij binnenkomst

Ik weet het nog tot in de kleinste details, Jan was heel bang en zenuwachtig en ik was heel blij, er van overtuigd dat het na die enorme domper van donderdag deze keer wél zou lukken: Jan zou ’n nieuwe lever krijgen! En we waren met z’n allen, wij, twee dochters, twee schoonzoons, perfect.
Ik kan alles nog als ik in een film terug draaien, hoe de kamer voor Jan eruit zag, de klapdeuren waar we afscheid namen, hoe de gastenkamer eruit zag, en het plafond waar ik die nacht naar staarde. En vooral de nachtmerrie waar we de volgende ochtend in beland bleken. En het grote nutteloze litteken…
Pas 12 dagen later gingen we weer naar huis, gedesillusioneerd en Jan met z’n eigen oude verrotte lever én 5 stents in z’n kransslagaders.

29 januari 2012, zondag. Jan heeft weer een ander soort morfinepleister voor de pijn, met hopelijk iets minder bijwerkingen. En pilletjes tegen de misselijkheid, die helpen wel na een half uurtje. Het gaat wel iets beter, maar in onze ogen niet goed genoeg. Misschien moeten we gewoon wat meer geduld hebben.

We doen ook nog wel leuke dingen hoor, alleen is het steeds even wat spannender of het allemaal lukt met Jan. Een week geleden zaten we bij de theatervoorstelling van Ramses, kaartjes gehad van een lieve dochter, was erg mooi en Jan houdt erg van de liedjes van Shaffy.
En vanmorgen mochten we met mijn broer en Pee mee naar de Boeddhistische tempel in Waalwijk. We hebben daar een soort dienst bijgewoond en aan het einde kregen we een soort zegen van de monnik. Jan kreeg ook nog een polsbandje omgeknoopt van hem. De gastvrijheid was indrukwekkend; iedereen is welkom en iedereen kan een hapje meeëten. De monniken leven ook uitsluitend van wat de bezoekers meebrengen.
En voor komend weekend hebben we ook weer plannen, al durf ik het eigenlijk niet lang meer van te voren hardop te zeggen. We hebben een huisje gehuurd in Hoek van Holland, vlak bij zee, spannend….


1 opmerking:

  1. jeetje Wil alweer een jaar geleden. Zo te lezen voor jullie nog als de dag van gisteren.
    Ga lekker genieten aankomend weekend, met misschien wel een hele mooie witte wereld.

    Mariska

    BeantwoordenVerwijderen