donderdag 20 oktober 2011

jaofnee.nl

Voor wie er eens een kijkje wil nemen in de wereld waar kanker regeert: op dinsdagavond om 19.25 uur komt de serie “over leven met kanker”.
Heel herkenbaar allemaal; in de eerste aflevering werd er een RFA behandeling bij een jongen van 16 getoond, Jan heeft dat ook gehad. Wat vooral nog meer herkenbaar was, was de positieve houding, het optimisme, maar tegelijkertijd die blik in de ogen die boekdelen spreekt. (vast nog wel terug te vinden bij uitzending gemist)
Deze week drukt de media ons sowieso steeds met de neus op de feiten, het is donorweek, net als twee jaar geleden toen we het eerste tumorbericht hadden gekregen. Op ieder bushokje hing een poster met  jaofnee.nl. Toen hadden we nog alle hoop op een donorlever gevestigd. Ook op t.v. zijn er spotjes om mensen op te roepen donor te worden. En er zijn ook nog steeds die spotjes van het KWF waarin gesteld wordt dat iedereen recht heeft op een morgen…
We kunnen er niet omheen.


Iedere blogger, facebooker, of wat dan ook zou deze banner kunnen opnemen via http://www.jaofnee.nl/ om op die manier de aandacht te vestigen aan het tekort aan donoren. Iedere Nederlander zou zich moeten registreren, toch? Je kunt er niet omheen! Denk maar eens héél even na over de situatie waarin jij zelf op een orgaan zou zitten wachten.....

Intussen gaan wij weer erg ons best doen om te genieten. We vertrekken morgen naar een vakantiehuisje op de Veluwe. Daar gaan we hopelijk genieten van lekker weer en lekker niks doen. Jan is erg snel moe, dus lange wandelingen ofzo zitten er niet in, tenzij er geasfalteerde paden zijn, ofwel begaanbaar voor een rolstoel. Maar de Veluwe is in mijn herinnering ook erg heuvelachtig, dus dan word ík weer heel snel moe. Maar dat is niet erg.      Als de zon nou ook nog een beetje wil schijnen is het vast prachtig daar met die mooie warme herfstkleuren.
Duim maar een beetje met ons mee dat het een fijne week gaat worden, dat helpt vast. Sowieso helpt het altijd heel goed als we lieve berichten, kaarten, pakketjes en gezellig bezoek krijgen. Dat voelt als een warme deken en die is heel prettig in deze donkere tijden.
Dank je wel daarvoor!

4 opmerkingen:

  1. Hoi Jan en Wil.
    Fijn om te lezen dat jullie nog lekker naar de Veluwe gaan.
    vrij/zat en zondag zou de zon lekker schijnen.
    Dus even profiteren van die zonnestralen.
    Fijne dagen toegewenst en maak er wat van.
    Lieve groetjes
    Cees en Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. inderdaad donor week.
    Onze dochter kwam van de week helemaal trots thuis. Ze hadden het over de donor week gehad op school.
    En ze had verteld: mijn moeder is ook donor!!
    ik begreep het eerst niet, ik dacht: ik heb al mijn organen nog wat bedoeld ze nu?
    Ja, jij bent toch bloeddonor!: vertelde ze.
    Inderdaad dat klopt helemaal. Zo zie je maar dat dat toch indruk maakt. Ik vertel altijd als ik ga en ze is ook al enkele keren mee geweest.
    Hier help jij toch mensen mee mama?
    Helemaal gelijk, als ik nu al kan helpen voordat ik er zelf niet meer ben:
    heel graag!!

    Geniet van jullie weekje, we duimen voor heel veel zon.

    gr. Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Jan en Wil
    Jullie zitten waarschijnlijk al op de Veluwe als ik dit schrijf. Maar toch spreken we de hoop uit dat jullie daar een paar fijne dagen mogen hebben met goed weer.
    Veel liefs, Ad en Els

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Wil,

    Heb net weer even je verhalen zitten lezen. Fijn dat jullie nu samen de dingen kunnen doen die je nog graag samen wil doen.
    Hoop dat jullie een fijne week hebben gehad op de veluwe.

    Groet
    Jeannette

    BeantwoordenVerwijderen