Follow by Email

zaterdag 24 december 2011

Lief!!


Onze dochters zijn superlief, iedereen die ze kent weet dat.
Gisteren hebben ze ons weer een prachtige dag bezorgd. Onze allerliefste oudste dochter had ons en haar zus een tijd geleden kaartjes voor de musical “Miss Saigon” cadeau gedaan, maar toen ging het niet door omdat Jan die dag net pas uit het ziekenhuis kwam. Gelukkig was ze zo slim om er een annuleringsverzekering bij te doen…
Maar we durfden een tweede poging nog wel aan, dus zijn we gisteren in Utrecht naar het theater geweest. Nienke had alles perfect geregeld, ze was zelfs ’s middags op de fiets gaan rondkijken waar de meest handige invalidenparkeerplaatsen waren. En vooraf  hebben we ook nog bij haar gegeten; wokken; iedereen in een eigen pannetje bakken wat je lekker vindt, heerlijk! Dat is echt een aanrader, weer eens wat anders dan gourmetten en zeker zo leuk, ook voor de vegetariĆ«rs onder ons.
Het was superleuk om zo met z’n vieren te genieten van lekker eten en een mooie musical, ook al was het dan een voorstelling met een droevig einde. (over de smerige oorlog die de Amerikanen voerden in Vietnam)

Het heeft altijd heel wat voeten in aarde voor we eenmaal rustig kunnen genieten van iets bijzonders zoals gisteren. Het is sowieso altijd al tot het einde toe de vraag of het door kan gaan of niet. Jan had ’s middags thuis al geslapen en voor het eten bij Nienke heeft hij ook nog een dutje gedaan. Hij heeft nog steeds last van z’n benen en sinds donderdag ook van zijn afgebroken verstandskies. Die is al wel gevuld maar is wat ontstoken en geeft toch nog veel pijn. Daarom was Jan vrijdagochtend weer naar de tandarts geweest en kon ik weer op pad naar de apotheek. Om geen risico te nemen heeft Jan een antibioticakuur gehad, fijn want met Kerst naar de tandarts staat niet bovenaan onze buckettlist. De pijn wordt nu wat minder, maar is nog niet weg, altijd een beetje spanning erin houden nietwaar?

Afgelopen week kregen we de vraag waarom we dan niet gewoon lekker thuis blijven als het allemaal zo’n gedoe is. Het antwoord is heel simpel: thuis op de bank zitten genieten van de voorpret omdat er iets leuks gaat gebeuren is heel wat anders dan alleen maar thuis op de bank zitten. Dat laatste is net alsof de bank een bushalte is, de laatste bushalte wel te verstaan. We blijven plannen maken, we willen niks liever dan leuke dingen doen, dingen plannen om naar uit te kijken. En we vinden het superfijn om dat ook regelmatig samen met onze meiden te doen want die zijn zo lief.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Wil en Jan.
  Fijn dat jullie weer even hebben kunnen genieten van een etentje met jullie dochters en de musical Miss Saigon.
  Morgen kerst:laat de lichtjes maar branden.
  Maak er maar iets gezelligs van.
  Groetjes
  Cees en Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat fijn dat het nu toch gelukt is. Miss Saigon.
  Lief dat de meiden het allemaal zo goed voor jullie geregelt hebben.
  Fijn dat ze dit allemaal zo betrokken met jullie doen.
  geniet van de kerstdagen, tot van de week

  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dag Jan en Wil
  fijn dat miss Saigon zo genieten is geweest.
  ik hoop en wens dat ook de kerstdagen warmte brengen.

  Dimphy

  BeantwoordenVerwijderen