Follow by Email

donderdag 31 mei 2012

regelwerk

Vorige week zijn we bij mijn broer geweest, hij heeft een eigen administratiekantoor en hij is heel deskundig op gebied van o.a. belastingen. We hadden een aantal vragen over erfbelasting enzo. Hij heeft ook samen met ons gekeken naar Jan z’n pensioenvoorziening. Mijn broer is erg goed met cijfertjes; als Jan nog wat op een kladpapiertje zit te krabbelen dan weet hij het antwoord al lang.
Ton heeft al onze vragen beantwoord en samen met ons naar allerlei berekeningen gekeken. Onze conclusie is dat ik straks als Jan overleden is geen droog brood hoef te eten en hier in dit huis kan blijven wonen. En dat is een prettige gedachte, ook voor Jan.
Ik zou natuurlijk best kleiner kunnen gaan wonen, maar dit is ons huis, van ons gezin, dus ik wil voorlopig graag hier blijven. En bovendien staan hier in de straat al zo veel huizen te koop dat ik dat van ons toch niet voor een goede prijs kwijt zou raken. Laat mij hier maar lekker zitten.
En het is fijn te weten dat er iemand dichtbij me is die mij straks zal helpen met alle papieren en financiƫle rompslomp.

Deze week lopen er schilders rondom ons huis, ze maken er een vreselijke puinhoop van, als ze met de dakkapellen bezig zijn dan leggen ze alle dakpannen in onze slaapkamer bijvoorbeeld. We hadden wat offertes laten maken en konden kiezen uit Polen, Kroaten of Marokkanen. De Polen hebben gewonnen.
Het zijn keiharde werkers, waar we nauwelijks mee kunnen communiceren dus dat is handig.
Maar het gaat er wel heel mooi uitzien en ons huis kan er dan weer een jaartje of 5 tegen. En dat was de bedoeling, ook daar hoef ik mij voorlopig niet druk om te maken.
Maar het is wel vreemd om zo bezig te zijn met de voorbereidingen op een toekomst waar we niet om gevraagd hebben en waar we ook niet naar uitkijken. Gelukkig is Jan nog steeds heel goed in dit soort regelwerk.

Jan voelt zich een klein beetje beter dan vorige week, die grote hitte was er toen toch wel de oorzaak van dat hij een erg groot deel van de dag in bed lag. Gelukkig maar, want slapen is toch al lastiger nu er overal schilders rondlopen. Als Jan het niet meer red dan gaat hij op zolder slapen, daar is het rustig, daar liggen geen dakpannen, daar kan ongestoord geslapen worden.

1 opmerking:

  1. Het zal inderdaad een hele geruststelling zijn dat financieel alles mooi op de rit is. Ook de steun van je broer daarbij geeft rust.
    Ik hoop dat jullie vandaag, samen met het bruidspaar, een prachtige dag hebben!

    BeantwoordenVerwijderen